14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Salát z červeného zelí

Název Množství a jednotka
červené zelí 500 g
cibule 1 ks
sůl
kmín
cukr
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Hlávkové červené zelí nakrouháme a spaříme (jen ponoříme na chvilku do vroucí vody). Scedíme, necháme okapat a smícháme s nakrájenou cibulkou a kmínem. Zalijeme nálevem z 2 lžic octa, 3 lžic vody cukru, soli a lžičky oleje.


 


RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová pečeně na medu a rozmarýnu

Postup: 1kg vepřové pečeně bez kosti vcelku potřeme marinádou z olivového oleje a medu... zobrazit recept

RECEPTY

Kynuté rohlíčky s ořechovou náplní

Postup: Droždí necháme vzejít v teplém oslazeném mléce.Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy plněné zelím a hříbky

Postup: Připravíme si těsto - mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Houskový knedlík

Postup: V míse smícháme mouku a na malé kostičky nakrájený rohlík. Zalijeme vlažným... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...